Training Trauma en Gehechtheid; taal van het lichaam

  • Trainer: Centrum voor Hechting en Trauma
  • 13-09-2019

Training Trauma en Gehechtheid; taal van het lichaam

Werk je met mensen? Dan heb je te maken met trauma en hechting.

Deze basistraining is een verdiepingstraject voor professionals die meer traumasensitief met hun cliënten willen omgaan. Maar alleen wanneer er ook een bereidheid en de moed is om de diepte in te gaan met de ander én jezelf.

Wat leer je?

Er zijn maar weinig psychotherapievormen of behandelmethoden die het genezend vermogen van het lichaam inzetten om de geestelijke en fysieke erfenis van trauma of problematische gehechtheid te verminderen. Hierdoor blijven therapeuten veelal afhankelijk van het narratieve (woordelijke) verhaal van hun cliënt. Door geen gebruik te maken van het lichaam als instrument voor therapeutische actie, wordt de cliënt een belangrijk en onmisbaar middel onthouden om tot zelfkennis en verandering te komen. Daarbij komt vaak, dat veel cliënten met dergelijke ervaringen in hun leven al de nodige gesprekstherapieën hebben gehad en het woordelijke verhaal over hun leven wel kennen.

Als therapeut leer je in deze training cliënten helpen veranderingen tot stand te brengen door middel van lichaamsbewustzijn. Je leert en helpt cliënten nieuwsgierig te worden naar de relatie tussen het lichaam, overtuigingen en emoties. Je leert deze te herkennen en op te merken hoe de manier waarop zij zichzelf in het hier en nu van de therapie presenteren, bijvoorbeeld door een uitspraak als ‘Ik ben niet goed genoeg’, niet alleen tot uitdrukking komt in hun sensaties, lichaamshouding, gebaren, ademhaling, loopwijze, autonome zenuwstelsel en bewegingen, maar daar ook op van invloed is.

Vervolgens leer je de cliënt om met bewuste aandacht te experimenten, waardoor in het hier en nu van de therapeutische sessie nieuwe ervaringen kunnen worden opgedaan die vervolgens effect hebben op overtuigingen, emoties en patronen.

Tijdens de training zal de materie worden geïntegreerd in de persoonlijke ontwikkeling van jezelf en vervolgens van je cliënten.

Accreditatie

SKJ 60 punten, NFG (30 pnt), NvPA (48 pnt), NAP (48 pnt), NVAGT (48 pnt).

Deze training wordt gegeven door: Linda Riemsdijk van Centrum voor Hechting en Trauma

Linda Riemsdijk is eigenaar, trainer, lichaamsgericht gezins- en traumatherapeut.

Gezins- en traumatherapie zijn voor mij in de afgelopen jaren een onlosmakelijke combinatie geworden. Al jaren zie ik als systeemtherapeut gezinnen in mijn praktijk met soms destructieve niet-werkende patronen; het onvermogen deze patronen te doorbreken en het verdriet en de pijn die daarmee samengaan. Sinds mijn verdiepte kennis over problematische hechting en (ontwikkelings)trauma en het in veel gevallen ten grondslag liggen aan de niet-werkende patronen ben ik mijn werk anders gaan inrichten.

De taal van ons lichaam leert ons waar we blokkeren en vastlopen in oude overlevingsmechanismen. Mechanismen die ons weerhouden écht in contact met onszelf en dus de ander te kunnen zijn. Contact dat noodzakelijk is om verbindingen weer te herstellen………

 

 

Data, kosten en locatie

De training start op 13 september 2019.

Overige trainingsdata zijn:
11 oktober 2019
15 november 2019
13 december 2019
10 januari 2020
7 februari 2020
13 maart 2020
17 april 2020

Kosten: € 1.395,- incl. uitgebreide reader en materiaal van de training in besloten facebookgroep, onbeperkt koffie, thee en water, zoetigheden en een heerlijke lunch.

De locatie van de training:

MFC, Bosweg 14, Klarenbeek (nabij Apeldoorn)

Voor meer informatie of aanmelden ga naar de site van de opleider: Centrum voor Hechting en Trauma

Deze website gebruikt cookies voor een betere ervaring op onze website. We hopen dat je dat goed vindt. Ja, prima hoor Meer informatie