HKC Academy

Veel jonge jeugdzorg professionals kloppen aan bij de HKC Academy. Omdat we weten waar je als jeugdzorg professional tegenaan loopt, je bent niet de enige.

Je weet nog goed waarom je gekozen hebt voor jeugdzorg. Je werkt hard. Maar nu je enige jaren werkervaring hebt, kom je achter een aantal eigenschappen van jezelf die je niet versterken. Je hebt onbewust hun problemen over genomen. Die stapelen zich op als keien in je bagage.

Keien in je bagage

De administratielast en prestatiedruk is intussen groter dan je werkplezier. Je hebt ervaring met ziekteverzuim in je omgeving. In de media krijgt jeugdzorg een negatieve klank. Je worstelt met privacywetgeving en het vertrouwen van je cliënten. Intussen verwachten de ouders dat jij hun problemen gaat oplossen. Aan het eind van de week ben je doodmoe en je ervaart geen voldoening meer van al je inspanningen. Je krijgt als het ware steeds meer keien in je bagage. Een burn-out ligt op de loer.

Jeugdzorgprofessional Arjen wil bijvoorbeeld heel graag gezinnen helpen. Hij vroeg de moeder om te zorgen dat de kamer van het kind is opgeruimd, zodat het kind rustiger wordt. Maar als hij er thuis komt, is het weer een rotzooi. Dat gebeurt niet één keer, niet twee keer, maar steeds weer. Hoe kan hij de moeder motiveren om zich wel aan de afspraak te houden?

Hoe ga je daarmee om?

Je klaagt bij je leidinggevende, je zoekt steun bij je collega’s en je volgt opleidingen om je vaardigheden te ontwikkelen. Maar dat helpt allemaal niet. Een burn-out wordt een reëel risico. Bij de HKC Academy helpen je om in balans te blijven.

HKC Academy begrijpt jou

Bij HKC Academy begrijpen we waar jij tegenaan loopt. Van daaruit is het platform opgebouwd met relevante en waardevolle trainingen. Je leert geen trucjes, maar je ontwikkelt jezelf en daarmee kun je beter je cliënten helpen. We laten je zien wat jij kunt doen als jeugdzorg professional en wat de rol is van de ouder. Je herkent het patroon, waardoor je een volgende stap kunt zetten om te zorgen dat de ouders ondersteunend worden in het begeleidingsproces. Zo komen niet alle keien in jouw bagage terecht.

Nieuwe energie

Onze trainingen geven je een nieuwe bril, waardoor je snel ziet wat er aan de hand is. Je kunt gemakkelijker je werklast aan en stopt niet alle keien in je eigen bagage. Je vindt meer balans.

Doordat je zelf een persoonlijke ontwikkeling hebt doorgemaakt, kun je het ook beter overdragen aan de gezinnen in je praktijk.

De missie van HKC Academy

“Het mooiste is als we jeugdzorg naar het volgende level kunnen tillen”, zegt Judith Nieuwpoort, oprichter van de HKC Academy. “Ik geloof in persoonlijke ontwikkeling van alle jeugdzorg professionals. Dat wil ik activeren met de HKC Academy en het platform die we daarvoor oprichten.”

Visie van HKC Academy

Wij zien een toekomst waarin kinderen niet meer naar een instelling hoeven. En al helemaal geen gesloten instelling. We verwachten dat er steeds meer begrip, acceptatie en verdraagzaamheid komt, zodat kinderen ook thuis kunnen blijven wonen.

Als je accepteert dat iedereen een eigen waarheid heeft en de positieve kanten van gedrag leert zien, gaat het echt veranderen. Er komt meer positiviteit en humor.

Kinderen kunnen heel goed leren leven met ADHD en autisme. Bij ieder gezin is dat zoeken naar de juist balans. Hoe minder stress en oordelen, hoe meer de mooie kanten van de diagnose naar voren komen. Wij zijn ervan overtuigd dat verandering echt mogelijk is; er kan meer dan je denkt.

AVG instellingen

De AVG privacywetgeving schrijft voor dat een website bezoeker zelf mag bepalen welke cookies wel en niet opgeslagen mogen worden. Cookies zijn kleine bestandjes die op je website worden weggeschreven. Ze dienen ervoor om 1) je bezoek aan onze website te versnellen en 2) voor ons om meer te weten te komen waar onze bezoekers vandaan komen en waar ze naar kijken.

privacy verklaring | Sluiten
Wijzig mijn voorkeuren
X