Happy Day zet Jeugdzorgers in het zonnetje en levert SKJ punten op

Happy Day zet Jeugdzorgprofessionals in het zonnetje en levert SKJ punten op

De HKC Academy organiseert de Happy Day in de Science Tower Rotterdam. Een dag waarop de jeugdzorg professional meer verdieping in zijn werk krijgt aan de hand van workshops. Deze dag levert daarnaast ook nog maar liefst 4 SKJ punten op.

Het hele jaar zorg je voor anderen, nu is het tijd dat er een keer voor jou gezorgd wordt. Op de Happy Day wordt verdieping gegeven aan de hand van drie leidende thema’s: Eigen kracht, Gedragsproblemen en Opvoedondersteuning. Ervaren trainers en sprekers uit het werkveld geven de workshops, zij staan midden in het werkveld. Ook is het de ideale dag om te netwerken, alle jeugdzorg professionals uit Nederland komen naar de Happy Day. Een mooie extra bonus, deze dag levert je 4 SKJ punten op!

Eigen kracht

De twee workshops met het thema: Eigen Kracht, worden gegeven door Jeroen Nieuwpoort en Natascha van Beek & Janneke Hendriks. Nieuwpoort: “In mijn workshop gaan we kijken naar hoe je de drie pilaren ‘rol, relatie en inhoud’ in balans houdt en daarmee in het belang van je jongeren en van jezelf werkt. Hoe zorg je hiermee voor de juiste energiebalans bij hen en zeker ook bij jezelf?” Nieuwpoort is docent, coach en eigenaar van Begin met Beginnen.

Van Beek en Hendriks geven samen de workshop ‘De kracht van je eigen verhaal’.

Gedragsproblemen

Ingrid Stoop wil de wereld veroveren met de MatrixMethode: “De wereld is erg ingewikkeld aan het worden. We hebben krachtige mensen nodig die eigen keuzes kunnen maken, zonder anderen onderuit te halen. Mensen die verantwoordelijkheid willen en durven nemen om hun talenten te ontwikkelen. Dit kunnen we alleen samen doen. Daarom nodig ik alle hbo-professionals uit die met mensen werken om de MatriXmethode in te zetten. Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken.” De MatriXmethode laat iedereen weer regisseur over zijn eigen hoofd te worden. Het is een gespreksmethode die dieper gaat dan het zichtbare gedrag.

Naast Stoop komt Sylvia van Asperen een workshop op het gebied van gedragsproblemen geven. Van Asperen is hoofdtrainer en eigenaar van Semmie Sprekend Spel & Training, zij geeft je handvaten mee voor die momenten dat een kind een reactie geeft waar je als professional even niet op weet te reageren.

Opvoedondersteuning

Op het gebied van opvoedondersteuning helpen Denia Schrauwen-Uitdehaag en Judith Nieuwpoort je graag verder. Schrauwen-Uitdehaag gaat met je terug naar je eigen opvoeding, hoe reflecteer je de waarde van jouw opvoeding op jouw praktijk als jeugdprofessional? Nieuwpoort gaat een andere vraag met je beantwoorden, waarom doe je wat je doet? Je hebt ooit voor het vak Jeugdhulpverlening gekozen, waarom en hoe krijg je voldoening uit je werk?

“Tijd om JeugdZorg Professionals in het zonnetje te zetten”

Dit evenement wordt op initiatief van Nilza Miranda & Judith Nieuwpoort, beiden bestuurders van Happy KidsCare georganiseerd. Judith: “Wij vonden de tijd rijp om meerdere kanten van de jeugdhulpverlening te belichten. De JeugdZorg Professionals staan dag en nacht klaar voor anderen, terwijl ze zichzelf vaak vergeten. Dit heeft invloed op het werkplezier en daarmee ook op de gezondheid van de JeugdZorg Professionals. Tijdens de Happy Day worden JeugdZorg Professionals in het zonnetje gezet én kunnen ze kennismaken met verschillende trainingen, zodat ze hun SKJ registratie kunnen behouden.”

2 Comments
 1. Yura zegt

  Goedemorgen, Ik vroeg me af of er ook NVO punten behaald worden met deze dag?
  Groetjes Yura van de Laar

  1. Nilza Miranda zegt

   Beste Yura,

   Voor deze dag hebben we geen NVO accreditatie aangevraagd.
   Wellicht volgend jaar!

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies voor een betere ervaring op onze website. We hopen dat je dat goed vindt. Ja, prima hoor Meer informatie