Drang en dwang

  • Trainer: BENDERGROEP (Voormalig SCIOPENG)
  • 19-11-2019

Dit moeten professionals weten over over drang en dwang

De cursus Drang & dwang gaat over vrijwillige en gedwongen hulpverlening bij het uitspreken van een kinderbeschermingsmaatregel. De gecertificeerde instelling kan twee ‘rollen’ hebben; als (casus)regievoerder in het vrijwillig kader, en binnen het gedwongen kader als (gezins)voogd. Het is dan ook belangrijk om de rechtspositie van zowel ouders als hulpverlening duidelijk te houden in een plan van aanpak. Ook moeten ouders vanaf het begin betrokken worden in het proces. Het uitgangspunt van jeugdhulpverlening is dat – ongeacht het kader waarbinnen de hulp verleend wordt – de veiligheid van jeugdigen en hun omgeving, een verantwoordelijkheid is van àlle betrokken professionals.

Hoe pak je dit als gemeente aan? Wat kun je verwachten en hoe effectief is een wijkteam binnen het vrijwillig kader. Wat mag en kan allemaal in een drangtraject? Wanneer is dwang/drang effectief om een traject naar vrijwillige jeugdbescherming mogelijk te maken?

Wat leer je?

Tijdens deze 1-daagse cursus komen onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Wat houdt drang in, wat zijn rechten & plichten van zowel jeugdige als ouders?;
  • wat werkt in dit gezin, voor deze jeugdige en bij deze ouder(s) en wat is het effect?;
  • taakuitvoering van gemeenten.

Zelfstudie 3 uur

Deze training wordt gegeven door: Bender (Voormalig SCIOPENG)

Data:

Tijdens deze 1-daagse cursus vind plaats op

Dinsdag 19 november 2019 + Zelfstudie 3 uur

Locatie:

Utrecht

Kosten:

De kosten voor de cursus of opleiding zijn: € 350,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).

Voor meer informatie of aanmelden ga naar de site van de trainer:

Deze website gebruikt cookies voor een betere ervaring op onze website. We hopen dat je dat goed vindt. Ja, prima hoor Meer informatie